onsdag 9. mars 2011

Småbruket vårt


Dette er småbruket vårt Granli slik det så ut når vi overtok i juni 2010.. Vi falt helt pladask for plassen, følte roen første gang vi var her.. Det ligger idyllisk til med jorder, skau rundt og utsikt over Farris bare vi fikk hogd litt:)Var jo dette vi hadde drømt om, eie et småbruk slik at vi kunne ha dyr og all sjarm som følger med! Vi hadde vel ikke tenkt at det skulle være et så stort prosjekt som dette, med utedo og et lite hus som måtte bygges på.. Men vi kunne ikke la dette gå fra oss:)

Et sjarmerende bryggerhus med bakerovn.. Bryggerhuset ligger forand huset slik at det blir et utrolig fint og koselig tun! Gjett om jeg gleder meg til å bake brød ute i bryggerhuset til sommeren:) Hun som eide gården sa at de hadde bakt pizza, så det må jeg prøve meg på.. Tenk å be inn masse venner og steke pizza i bakerovnen på sommeren, det er idyll det:)

Var mange som synes at vi var litt vel gale som kastet oss ut i dette, men vi stortrives og synes det er kjempe morro å pusse opp og skape liv i dette forlatte småbruket.. Det har ikke bodd noen her fast siden 1964.. Etter det ble det brukt som feriehus, de var her som regel 2 ganger i året. Merker at det var på tide at noen tok over det å begynte med restaurering, tror ikke det kunne stått i så mange år til uten å bli gjort noe med! Mye inne er fra 1910 og noe er pusset opp på 50 tallet.Skal legge ut flere bilder av huset og bryggerhuset innvendig, morro å ha bilder av hvordan det var:)

7 kommentarer:

 1. Hei, og for et flott sted dere har fått tak i, gleder mæ til og følge videre etter vært som du legger ut bilder.
  Koselig om du følger mæ og.

  Lisbeth ;O))

  SvarSlett
 2. Oj oj oj! Dette er spennende. legger meg som følger tvert. Drømmer om en slik plass selv, men det er langt i mellom dem. Sjenken og vasken på badet ble utrolig fint. Lekkert i det store og hele.
  Line-Cathrin

  SvarSlett
 3. For et nydelig småbruk dere har fått tak i!!!
  H E L D I G E !

  Skal dere bo her eller er det feriested?

  Liv ;O)

  SvarSlett
 4. Hei hei! Så koslig plass dere har funnet dere!
  Gøy å se andre unge mennesker som tar fatt på et slikt prosjekt.
  Lykke til videre. Jeg titter innom igjen..
  -Astri-

  SvarSlett
 5. Hei! Ser du har meg i blogglisten din, så måtte skrive litt til deg. :) Koselig, gammelt hus dere har. Det ligger så fint til også. Vi har også et gammelt hus, fra sist på 1800-tallet. :)

  SvarSlett
 6. Plassen deres er jo bare helt nyydelig, vennen!
  Skjønner godt dere koser dere der- det er et sted ala deres vi ønsker oss også ;-) Men helst i Sandefjord. Ikke mange å oppdrive her, gitt! ;)

  Hvor mye har dere pusset opp til nå, da?
  Du får blogge litt om de ulike rommene inne, vise litt før og etter bilder og sånn ;-)
  Så kommer Æling og jeg på pizza ute til sommeren ;-)

  Ha en skjønn kveld, vennen!

  Klemmer

  SvarSlett
 7. Ååå, for et koselig og idyllisk sted! :) Gleder meg til å følge med i oppussingen dere her på bloggen!

  SvarSlett